Újabb 200 adag ingyen ebédet oszt ki az Egy Ebéd Egy Esély

Publikálva: 2013. november 20.
Cimkék : Támogató, Néró Média, Kapocs, Szponzor, Szeged, Honlap 

Ismét ingyenes ebédosztást tart rászoruló családoknak november 24-én vasárnap az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Alapítvány Szegeden.

Összesen 200 adag ételt osztanak ki a szervezet szociális éttermében, a Kapocs Ételbárban. Legutóbb egy hónappal ezelőtt szervezetek hasonló megmozdulást, akkor egy óra alatt elfogytak a felajánlott adagok.

Rovó Richárd, az alapítvány vezetője elmondta: hazánkban ma minden tizedik gyermek éhezik, Szegeden pedig a családok jelentős hányada él a létminimum alatt. Az ételosztás célja, hogy azok a családok is megfelelő minőségű és mennyiségű vasárnapi ebédet ehessenek, akik egyébként ezt nem tehetnék meg.

Hozzátette: fontos lenne, hogy a rászoruló gyerekek ne csak a hétköznapokon jussanak ingyenes ebédhez, hanem a hétvégeken is, ezért ezentúl minden hónapban egy vasárnap megrendeznék az akciót. Ehhez azonban szponzorok segítségét is várják. Ezúttal egyébként rántott csirkecomb és köretként rizs lesz a menü a támogató Néró Média Kft-nek, valamint a tompai Ínyenc Gasztro Kft-nek köszönhetően.